Nieuwe duurzame warmte-installatie werkt naar wens in Hoevelaken!

Datum: 01-11-2017

 

Na enkele maanden hebben we de bewoners van een fraaie woning in Hoevelaken gevraagd wat de ervaring is met de PVT installatie van OptiSolar PVT.

Er was bij Yvonne en Ton Vlek uit Hoevelaken al langer de wens naar een opwekking van elektriciteit met zonnepanelen Ze willen een bijdrage leveren aan het milieu en een duurzamere toekomst. De mogelijkheid van de combinatie elektriciteit en warmte opwekken (een PVT installatie) was een onbekend begrip. Hoe werkt dat precies?

Na de uitleg van OptiSolar PVT zijn Yvonne en Ton enthousiast. De gasketel kan vervangen worden. Het modulaire van Thermodule en glas-glas zonnepanelen op het dak geeft naar de toekomst flexibiliteit. Het feit dat de gasprijzen alleen maar zullen stijgen in de toekomst draagt bij aan de beslissing.

Het is een hybride systeem geworden waar de warmte van de Vaillant water-water warmtepomp wordt gehaald van de Thermodules op het dak. De Ecotec Gasketel Vaillant zorgt voor de back-up. Sinds de inbedrijfstelling werkt vrijwel alleen de warmtepomp nog. En ondanks dat deze op de overloop op zolder hangt, hoor je de warmtepomp niet. Het installatiewerk, leidingwerk en isolatie, gemaakt door de monteur van Vitbouw b.v., is naar tevredenheid strak en mooi recht in de woning gemaakt. Verder zijn de convectoren in de woonkamer vervangen door laag temperatuur convectoren van Jaga.

                  

Op de foto is het OptiSolar PVT dak op de woning in Hoevelaken te zien.

De familie Vlek heeft gebruik gemaakt van de energiebespaarlening (zie ook https://www.energiebespaarlening.nl ) ter overbrugging totdat o.a. de subsidie voor de warmtepomp werd terug betaald door de overheid. Op de 3 kW warmtepomp van Vaillant Geotherm VWS 36/4 werd een subsidie toegekend van € 2.800,- dat een welkome bijdrage is geweest (www.rvo.nl).

De ervaring en beleving van de familie Vlek is positief. De temperatuur is meer op één niveau in de woning en schommelt niet meer zoals bij de gasketel. Op het hellende dak is niets te zien van de Thermodule warmtecollectoren die volledig weg vallen onder de 28 zwarte frameloze glas-glas zonnepanelen. Je hoort geen geluid en ziet de warmtebron niet meer op het dak. Daar zijn de buren vast ook blij mee. OptiSolar PVT is de familie Vlek dankbaar voor het vertrouwen en wij wensen ze veel woonplezier in de toekomst.Meer nieuws

[02-11-2017] Het eerste huis in Almere zonder aansluiting op het electriciteits- of gasnet - met Thermodules
[27-09-2017] Vakbeurs Energie 2017
[26-06-2017] Belevingscentrum duurzame energie ANNE is geopend!
[07-04-2017] BNR: OptiSolar genomineerd Energieopwekker van de maand
[04-04-2017] Weer een succesvol project afgerond!
[16-02-2017] Minder gas Groningen
[10-02-2017] Informatieavond COOL over warmtepompen
[11-11-2016] Gasprijs gaat verder stijgen in 2017