Hoe werkt een OptiSolar PVT systeem?

Warmtebron

Als warmte bron dient het Thermodule warmteprofiel dat speciaal ontwikkeld is om warmte aan de buitenlucht te onttrekken. De unieke vormgeving van de kanalen in het profiel zorgen voor een continu stroming van de omgevingslucht door de kanalen. In het Thermodule warmteprofiel wordt de warmte overgedragen aan de water/antivries oplossing Deze wordt getransporteerd naar de warmtepomp. Via de warmtepomp wordt de warmte opgewaardeerd naar een temperatuur die geschikt is voor de verwarming van uw huis of bedrijfspand en het warme (tap)water en/of douchewater.

Warmtepomp

Een warmtepomp werkt zoals een koelkast maar dan omgekeerd. De temperatuur van het water wordt in de warmtepomp opgewaardeerd naar 40-55 graden C voor verwarming en tapwater.
Zie ook de uitleg op http://www.duurzaamthuis.nl/energie/verwarming.

Thermodule warmtebron

Het Thermodule profiel zorgt het gehele jaar voor het verwarmen van het benodigde warme water. Daardoor worden tegelijk de zonnepanelen van het OptiSolar PVT systeem gekoeld. Deze koeling zorgt voor een ca. 12 % hogere elektriciteit productie van het zonnepaneel.

OptiSolar PVT systeem is geschikt voor verschillende afmetingen en types zonnepaneel.  Het zonnepaneel is een directe bron van elektriciteit. De warmte wordt gehaald uit de Thermodule constructie waar het zonnepaneel op gemonteerd is.  Deze combinatie wordt PVT genoemd, wat staat voor Photo-Volta├»sch en Thermisch. Het paneel wordt binnen uw woning of bedrijfspand gekoppeld aan uw bestaande elektriciteits voorziening en met een warmtepomp aan uw verwarmingsinstallatie.

Het PVT systeem kan verder voorzien worden van o.a. een warm water buffervat, warmtepomp een controller en overige appendages en leidingwerk.